כאשר בני הזוג מעפילים אל פסגת אהבתם, במעמד החופה ובנוכחות קרובי משפחה, הם לא חולמים על הרגע בו הם יתגרשו. לפי הסטיסטיקה כשליש מהזוגות בישראל מתגרשים. בגרושין ההפך הגמור מנישואין כל צד חושב על עצמו. לכן חשוב לדעת מה לעשות ובעיקר מה לא לעשות.
הכניסה לחיי הנישואין היא קלה כאשר בני הזוג אוהבים ורוצים אחד בשני. במשך השנים הזוג הופכים להיות משפחה, ילדים, רכוש וקריירה. בשלב זה כאשר מתגרשים כל צד דואג לאנטרסים שלו בלבד. על כף המאזניים עומדות סוגיות רבות, חלוקת רכוש הסדרי ראיה מזונות ילדים ועוד.
משמורת חלקית או משותפת ?
לעיתים ההורים מסכימים לחלוקה הגיונית בהסדרי הראיה. אך כאשר הזוג לא מסכים יש לדון על כך בפני בית המשפט או בית הדין הרבני ולהציג טיעונים שונים כיצד תתחלק המשמורת, הכל לפי מצבו ויכולתו של כל הורה.
מזונות ילדים
גובה דמי המזונות יקבע על ידי בית משפט או בית הדין הרבני, על פי הנתונים המוכיחים את רמת ההכנסה וההוצאה של שני הצדדים. לאחר מכן יבחון בית המשפט מה הצרכים של הילדים החל מהצרכים הבסיסיים – אוכל מדור חינוך הוצאות רפואיות וכלה בשאר הצרכים. בסופו של הליך בית המשפט, לאחר הערכת צרכי הילדים לטווח הקצר והארוך יקבע בית המשפט את גובה המזונות.
הסכמה
כדי לחסוך מהזוג ומהילדים עוגמת נפש לחץ ומתח, רצוי להסכים יחד על תהליך פרידה בריא שיש בו כמה שפחות חיכוכים. כאשר ישנם ילדים, בין אם הזוג ירצה או לא הם ימשיכו להיות בקשר, לכן חשוב לנהל הליך גרושין הוגן על מנת למנוע חיכוכים אין סופיים בעתיד. עריכת הסכם גרושין בו יקבעו הזוג את כל ההסדרים החדשים יחסוך לזוג הוצאות ועוגמת נפש.